Varning för populärt knep: om du förvarar avokado på det här sättet kan du bli väldigt sjuk

Ett viralt knep får nu experter att varna för de farliga konsekvenserna!

På TikTok kan du hitta många knep för att göra vardagen enklare. Det kan vara allt från matlagning till hur mat ska förvaras – till exempel för att den ska hålla längre.

Ett populärt avokadolagringsknep får nu experter från Pink Storage Cardiff att varna för att det kan orsaka muskelkramper och diarré.

Tricket är att ta avokado och lägga dem i vatten, eftersom det ökar hållbarheten från dagar till veckor.

Tricket har blivit ganska populärt av flera anledningar. Dels för att en mogen avokado inte håller länge och dels för att det är en ganska dyr grönsak.

En expert säger:

”När vi blev bekanta med tricket kunde vi snabbt se att många var nöjda med tricket och använde det. Att lägga en avokado i vatten saktar ner oxidationsprocessen och får avokadon att övermogna.”

Även om tricket fungerar bör du undvika att använda det. Men experten vet också att när ett viralt trick visar sig fungera är det svårt att stoppa dess popularitet.

Men när avokadon kommer i vatten skapas en miljö med ökad risk för bakterier som listeria och salmonella.

”Dessa bakterier kan hittas på ytan av en avokado, och i vatten kan antalet fördubblas.”

Nutritionisten Toby King säger att just listeria är dåligt eftersom det inte går att ta bort som många tror.

”Vissa användare tror att man kan desinficera bakterierna på papperskorgen, men listeria kan lätt gå genom papperskorgen och därmed in i själva avokadon. Därför kommer desinfektion inte att hjälpa”, enligt The Imperial Reporter.

Dela gärna och varna dina vänner!

Sponsrat innehåll

Andra läste även