Vi har levt i en lögn: det här är fliken på olivolja egentligen till för

De flesta har ingen aning om det här – men faktum är att det är riktigt fiffigt!

Om du någonsin har öppnat en flaska olivolja och funderat över den där lilla fliket, är du verkligen inte ensam. Det är lätt att dra i ringfliken i ren iver att sätta igång med matlagningen, och sedan bara kasta bort den utan att tänka två gånger.

Men faktum är att det finns en annan anledning till att den finns där, och de som har upptäckt dess användning hyllar den som en ”game-changer”.

Flaskor med olivolja har sina små brister, och vi har alla varit där – när du häller olja i en kastrull eller över en sallad, och din hand glider lite, och plötsligt har du mycket mer olja än du tänkt dig. Med oljepriserna som har varit höga de senaste åren är det verkligen inte något du vill slösa bort.

Men detta problem kan faktiskt undvikas genom att använda locket på flaskan på rätt sätt. Många tror felaktigt att den lilla fliken med ringen bara är en indikator på om flaskan har öppnats eller inte, och därför kastar de den efter att ha öppnat flaskan, enligt Daily Star.

Men när du inser dess verkliga användning kanske du tänker om. I en TikTok-video som först delades av @foodies och sedan spriddes på andra plattformar som Twitter, demonstrerar användaren ett knep genom att ta bort locket och den gröna fliken.

Istället för att slänga den, vänder de på fliken och sätter in den i flaskans hals, vilket skapar små öppningar runt kanterna. Detta gör det möjligt för dig att kontrollera mängden olja som hälls ut i pannan eller receptet.

”Game changer”, utropade ”Today Years Old”-kontot när de textade klippet. ”Är du seriös?!”, kommenterade någon, medan en annan tillade: ”Tillverkare borde verkligen informera konsumenterna om hur de ska använda sina produkter från början.”

”När du nu vet hur du använder flaskan på rätt sätt, hur mycket olja ska du använda?” undrade någon. Food Network rekommenderar att du använder precis tillräckligt med olja för att täcka botten av din panna, vanligtvis en till två matskedar, istället för att hälla överdrivet mycket. NHS poängterar också vikten av en blygsam mängd fett i en balanserad kost och lyfter fram de hälsosamma enkelomättade fetterna som finns i olivolja.

Du kan se videon här.

Sponsrat innehåll

Andra läste även