4 kroppsspråk som avslöjar om din partner ljuger för dig

Att se igenom sin partners lögner är svårt. Det är trots allt en person man litar på och inte tror ska ljuga för dig. Det finns dock några signaler i vårt kroppsspråk som avslöjar våra lögner. Blanca Cobb är expert på kroppsspråk och berättar för Cosmopolitan hur vi människor agerar när vi ljuger. Här är 4 varningssignaler som vi hoppas att du inte får användning av!

Ögonen

Ett vanligt tecken man fått höra på att någon ljuger är att de kollar bort och flackar med blicken. Enligt Blanca Cobb behöver dock så inte vara fallet. Var i stället misstänksam mot personer som rör mycket på munnen och börjar blinka ofta med ögonen medan de pratar.

Munnen

Det låter lite konstigt, men om din partner plötsligt börjar le mitt i ett samtal så kan det vara ett tecken på att hen precis fått en lögn avslöjad.

Händerna

Vi använder ofta våra händer på onaturliga sätt när vi är nervösa. Antingen så gömmer man händerna helt medan man ljuger, till exempel under ett bord, eller så börjar man röra konstiga ställen på kroppen. Håll utkik på i fall din partner plötsligt kliar sig på armen, bakom öronen eller i ögonen medan ni har ert deep talk.

Fötterna

Blanca Cobb berättar att fötterna är en av de kroppsdelar vi har minst kontroll på i pressade situationer. När vi känner oss stressade eller fyllda av skuld så rör eller stampar vi oftast omedvetet med fötterna. Din partners mun kan alltså säga något medan fötterna berättar något helt annat!

Sponsrat innehåll

Andra läste även