4 trendiga hemmadrycker du bara måste prova – så här gör du dem

Muntra upp din tillvaro i höstmörkret med härliga hemmadrycker! Här hittar du recept på fyra fantastiskt goda drycker, med smak från jordgubbsmjölk till krämig Nutella.

1. Dalgona Coffee

Det här behöver du: 4 matskedar snabbkaffepulver, 4 matskedar strösocker, 4 matskedar kokande vatten och 4 deciliter mjölk.

Så här gör du: Börja med att hälla i snabbkaffe, socker och hett vatten i en bunke. Vispa med elvisp i några minuter tills det blir ett fluffigt skum. Häll sedan upp ett glas mjölk med isbitar och toppa med det härliga kaffeskummet!

Shutterstock

2. Whipped Nutella

Det här behöver du:1 matsked Nutella, 1 deciliter vispgrädde och cirka 4 deciliter mjölk (havre- eller mandeldryck går också bra).

Så här gör du: Vispa upp Nutella med vispgrädde tills du får ett bra fluff. Fortsätt med att dekorera kanten av glaset med Nutella och klicka i lite extra i botten. Fyll sedan glaset med mjölk tillsammans med is. Häll på skummet ovanpå och rör om. Glöm inte att klicka på lite grädde ovanpå!

Shutterstock

3. Matcha Dalgona Coffee

Det här behöver du: 4 matskedar matchapulver, 4 matskedar strösocker, 4 matskedar kokande vatten och 4 deciliter mjölk.

Så här gör du: Häll i matchapulver med socker och hett vatten i en bunke. Vispa med elvisp i några minuter tills skummet är fluffigt. Häll upp ett glas mjölk med isbitar och toppa med kaffeskummet.

Shutterstock

4. Vispad jordgubbsmjölk

Det här behöver du: 1 tesked sötat jordgubbspulver (exempelvis Nesquick Strawberry från Nestlé), 4 teskedar vispgrädde och cirka 4 deciliter mjölk.

Så här gör du: Vispa pulvret tillsammans med vispgrädden tills det blir ett rosa fluff. Fyll upp ett glas med mjölk och is och toppa med det rosa skummet. Rör runt och sätt i ett sugrör. Nu är det bara att njuta!

Shutterstock

Visst ser dryckerna supersmarriga ut? Glöm inte att dela och tipsa era vänner!

Sponsrat innehåll

Andra läste även