Genialiskt ”mikrovågstrick”som vi bara måste prova – tar nätet med storm

Ett knep med en isbit och en mikrovågsugn testades av hundratals, och nu har det bekräftats att det fungerar.

Nyligen delade influencern Emily Mariko en video på TikTok, där hon gjorde en rätt bestående av bland annat ris och lax.

Hon gjorde rätten i mikrovågsugn, men innan hon satte i tallriken gjorde hon något som fick videon att bli viral och som fick hennes antal följare att öka från cirka 400 000 till mer än fem miljoner på bara en månad.

Idag har hon (@emilymariko) mer än 11 ​​miljoner följare, och videon har fått mer än fem miljoner ”gilla-markeringar”.

I videon kan du se hur den 29-åriga influencern lägger en isbit ovanpå sin mat och sedan täcker maten med något som ser ut som bakplåtspapper innan den sätts in i mikron. 

Just denna handling fick flera att undra över videon. 

Först och främst undrar man vad isbiten betyder, och dessutom undrar man varför isbiten inte har smält efter att den varit i mikrovågsvärmen. 

Dagarna och veckorna efter att videon släpptes den 29 september förra året provade flera andra TikTokers metoden och upptäckte att den var tillräckligt bra för att isbiten inte smälter, och nu har Jason Latimer, som sköter sajten ’Impossible Science’, enligt VICE förklarade att det beror på hur mikrovågor värmer mat. 

”Is smälter inte som folk tror att den kommer att göra i mikrovågor”, har han således sagt och förklarat: ”Värmen genereras i vattnet i din mat, men överför sedan värme till all mat.”

I is hålls dock vattenmolekylerna på plats, vilket gör att de inte kan ta emot värme från mikrovågorna, och därför smälter inte isen, har han också förklarat och utvecklat:

”Det är också därför fryst mat inte tillagas på samma sätt som tinad mat när man använder en mikrovågsugn. Vattenmolekylerna i den frysta maten kan helt enkelt inte absorbera energi från mikrovågorna.”

Men varför?

Nästa fråga som många hade var varför Emily gjorde det – varför lade hon en isbit ovanpå sin mat?

Flera har gissat att det är för att förhindra att maten blir torr och den teorin har VICE testat och bekräftat. 

Enligt media blir riset mycket mer saftigt och gott om du lägger till en isbit i rätten innan du lägger det i mikron än om du inte gör det.

Enligt Latimer fungerar tricket eftersom vattenhalten i riset hjälper till att smälta lite av isbiten, som därför ångar riset och gör det saftigt snarare än torrt.

Se den uppmärksammade videon nedanför.

Kommer ni använda det här knepet? Dela gärna videon och tipsa era vänner!

Sponsrat innehåll

Andra läste även