Recept: Rulla fläskfilén i degen och fyll med blandningen – vänta bara tills du ser resultatet

Det här receptet med fläskfilé går varmt på nätet och det är lätt att förstå varför!

Fläskfilé är en av de magraste, möra köttbitarna på marknaden. Innerfilén är en lång, smal, benfri köttbit som kommer från muskeln som löper längs ryggraden.

Denna mångsidiga köttbit är bäst för snabbstekning, stekning, grillning, sautering och bräsering. Nyckelordet här är snabbt. I sig är det ett milt smakrikt kött.

Vill du ha en fantastisk och smakrik variant av fläskfilé är lösningen att slå in fläskfilén i smördeg med magiska tillbehör.

Receptet

Du behöver följande ingredienser:
500 gr. fläskfilé
1 lök
2 vitlöksklyftor
200 gr. ost
100 gr. skinka
400 gr. smördeg

30 gr. smör
1 msk. vitt vin
Timjan
Rosmarin
Salt
Peppar

Skär bort överflödiga senor, rulla in fläskfilén med all krydda.

Stek hela filén på alla sidor i en het stekpanna med olja, tillsammans med en kvist rosmarin, stek i ca 10 minuter.

Lök och vitlök hackas och steks i pannan tillsammans med lite vitt vin, tills löken fått fin färg.

Kavla ut smördegen / smördegen på en bänk med lite mjöl under. Tillsätt skinkan, riven ost och den stekta löken.

Lägg sedan på den stekta filén och tillsätt mer riven ost.

Vik smördegen runt fläskfilén, pensla med ägg ovanpå.

Lägg den i en ugnsfast form med bakplåtspapper innan du gräddar i ugnen på 200 grader i 50 minuter.

Täck fläskfilén med bakplåtspapper efter 20 minuters stekning.

Se video för proceduren här ovanför.

Sponsrat innehåll

Andra läste även