Kontroversiella ishallen väcker stor ilska – kan du se varför?

Den speciella ishallen rörde upp känslorna och till slut fick man gå ut med en offentlig ursäkt: av en väldigt speciell anledning.

Det som skulle blivit en populär ishall har slutat som ett misslyckande.

För en tid sedan öppnade en ny ishall med namnet ’Freezing Port’ i den japanska nöjesparken Space World, men redan för två veckor sedan var ägarna tvungna att stänga ishallen igen, skriver CNN. Orsaken till besväret ska hittas i det lite för realistiska undervattenslivet med 5 000 frusna fiskar och skaldjur, som ishallens gäster fick glida över i staden Kitakyushu i sydvästra Japan.

”Vi är chockade över reaktionerna. Speciellt för att det har varit populärt att besöka parken. Vi har haft fler besökare än väntat,” säger chefen för Space World, Toshimi Takeda, till CNN.

Japanska djurälskare kunde inte acceptera de många döda fiskarna som köptes på en lokal marknad.

Stängningen av ishallen kom efter att många rasat mot det lite för livliga undervattenslivet på nöjesparkens Facebooksida.

”Man har ingen själ när man planerar ett sådant evenemang,” skrev en arg person på Facebooksidan.

Space World har gått ut med en officiell ursäkt och som ett plåster på såret ska fisken få en bra begravning, eftersom de ska tinas och användas som gödning, lovar nöjesparken.

Sponsrat innehåll

Andra läste även