Alldeles för få svenskar känner till denna ”oskrivna regel”: därför ska du inte använda din dator när den laddas

Annons

Alldeles för få svenskar känner till denna ”oskrivna regel”.

Vi har alla gjort oss skyldiga till att använda våra bärbara datorer medan de är anslutna till laddaren. Det har blivit en vanlig vana för många av oss. Men enligt Dr. Janine Bowring, känd som @j9naturally på TikTok, kanske tycker att det är dags att tänka om den vanan.

Hon har delat en varning på TikTok om varför det är en dålig idé att använda din bärbara dator medan den laddas.

I videon säger Dr. Med den forskningen har det visat sig att användning av en laddad bärbar dator avsevärt ökar dess elektromagnetiska fält/strålning (EMF), vilket utsätter användaren för större EMF-exponering. Detta är inte bara skadligt för vår cellulära hälsa, utan det kan också minska våra energinivåer och till och med vara kopplat till cancer, skriver LADbible.

Annons

”Det är inte bra för din cellulära hälsa,” varnar Dr. Båda i videon och tillägger, ”korrelationer med cancer har också hittats.”

Annons

För att minska din totala EMF-exponering, har Dr. Båda några tips, som att sätta dina enheter i flygplansläge och ta täta pauser. Hon uppmuntrar också att lägga till ett specifikt magnesiumtillskott som kallas ”magnesiumbisglycinat” till din kost eftersom det kan hjälpa till att begränsa inträdet av överskott av kalcium i våra celler som kan utlösas av EMF-exponering.

”Att vara ute och ta pauser från enheter är viktigt”, säger hon och tillägger, ”Gör ditt bästa för att vara i naturen, gå ner till jorden och låt skorna vara på och njut av det naturliga solljuset”. 

Om allt detta inte räcker för att övertyga dig om att ta pauser från din bärbara dator medan den laddas, visar det sig också att det inte heller är bra för hälsan att sitta ner sex timmar eller mer om dagen.

Det är välkänt att långvarig datoranvändning kan leda till dålig hållning, fetma, viktökning och smärta i nacke, axlar och nedre rygg. Fitnessexperten Dan Go, som är VD för High Performance Founder, påpekar detta i ett Twittermeddelande.

”Om du sitter mer än 6 timmar om dagen, läs detta”, skriver han, innan han utvecklar att långvarigt sittande kan leda till ”dålig hållning, fetma och viktökning, samt smärta i nacke, axlar och nedre rygg”.

Annons

Andra läste även