Dagens utmaning: hur snabbt kan du se vad som är fel på bilden?

Vill du leva ett långt och lyckligt liv? Då måste du inte bara fokusera på fysisk träning. Det är minst lika viktigt att hålla hjärnan i gott skick när man börjar bli äldre genom att stimulera den regelbundet.

Det finns naturligtvis många sätt att göra detta på – de mest traditionella inkluderar korsord och sudoku. Men med internet har en mängd nya metoder också dykt upp!

Att utmana sig själv med jämna mellanrum är inte bara bra för hjärnan – det är också roligt att plocka fram sin inre tävlingsmänniska då och då.

Personligen känner jag att jag tänker klarare efteråt, vilket alltid är trevligt!

Foto: Pexels

Hitta felet

På senare tid har en ny typ av utmaningar börjat cirkulera online, som inte handlar om matematik eller beräkningar. Istället handlar dessa utmaningar om att upptäcka fel i bilder.

Ta till exempel bilden här nedanför. Jag hittade den på nätet häromdagen, och det tog mig en bra stund att lista ut vad som är fel med den.

Du har 10 sekunder på dig

Nu är frågan: kan du hitta felet på under tio sekunder? Är du redo? Här är bilden..

Foto: Brightside

Lyckades du?

I så fall, grattis till dig!

Lyckades du inte? Ingen oro, de flesta klarar det inte på under tio sekunder.

Här är svaret

I bilden nedan kan du se svaret.

Foto: Brightside

Där är problemet! Det vänstra tåget har ingen lok-vagn! Inte lätt att upptäcka på mindre än tio sekunder, eller hur?

Genom att regelbundet utmana hjärnan med sådana här små uppgifter kan vi hålla den vaken och skärpt. Så nästa gång du ser en bildutmaning, ta chansen och ge din hjärna lite extra träning!

Sponsrat innehåll

Andra läste även