Därför dyker Jenny Strömstedt upp hos konkurrenten – sanningen om beslutet efter alla år i TV4

Under torsdagens Nyhetsmorgon i TV4 saknade många tittare Jenny Strömstedt i rutan. Istället kunde man se henne i SVT:s konkurrerande program. Nu berättar TV4 sanningen om beslutet.

Under många år har vi fått se Jenny Strömstedt, 48, leda TV4:s Nyhetsmorgon tillsammans med Steffo Törnquist, 65, och programledaren har verkligen uppskattats av tittarna genom åren.

Men under torsdagens sändning lyste Jenny med sin frånvaro och tittarna fick istället se Sofia Geite vid Steffos sida i studion.

Det är inte första gången Jenny Strömstedt frånvarar från sändningarna. De senaste månaderna har hon varit upptagen med inspelningarna av den nya säsongen av ”Tillsammans med Strömstedts” som hon gör tillsammans med maken Niklas Strömstedt, 62.

I den nya säsongen har duon bjudit in en rad heta kändisar till sitt program. Vi kommer bland annat få se möten med Lotta Engberg och Mikael Sandström, Christina Schollin och Hans Wahlgren samt Måns och Ciara Zelmerlöw.

TV4

Därför syntes Jenny i SVT

Inspelningarna till den nya säsongen är dock avklarade nu, vilket gjorde att många tittare undrade varför Jenny Strömstedt ännu en gång saknades i Nyhetsmorgon-studion. Programmets pressansvarige förklarar situationen i ett meddelande till sajten Hänt:

”Denna morgon medverkade Jenny och Niklas Strömstedts i SVT Morgonstudion för att prata om programserien ”Tillsammans med Strömstedts”, skriver Mia-Li Hallengren i ett meddelande till Hänt.

Den folkkära programledaren syntes alltså i rutan hos TV4:s konkurrent. Huvudpersonen Jenny Strömstedt själv skämtade om situationen på sin Instagram Story. Där fotade hon två tv-skärmar i SVT-huset, där den ena visade SVT:s morgonprogram och den andra visade TV4:s.

Sponsrat innehåll

Andra läste även