En ”dejtingexpert” har skapat ilska och upprördhet efter att ha delat en video på sociala medier TikTok där han delar tre anledningar till varför män inte borde dejta ensamstående mammor. Håller ni med honom?

En TikTok-stjärna och självutnämnd ”dejtingexpert” upplever för närvarande massiv kritik i kommentarspåren till en av sina videor. Detta sker efter att han bland annat har konstaterat att ensamstående mammor bara är bra för ’fritidsbruk’ för män.

Amerikanen Myron Gaines, som är värd för en podcast som heter Fresh & Fit, delade nyligen en video som nu har blivit viral, där han gav tre skäl till varför män inte borde dejta ensamstående mammor. Det skriver News.com.au.

Han sa till sina 45 000 följare på TikTok att ”enkelt uttryckt” kommer ensamstående mammor aldrig att sätta dig först. 

”Barnen kommer först, vilket är bra och som det ska vara. Men man måste förstå att man alltid kommer att ligga efter”, förklarade han som sin första poäng. 

Han berättade då också att män borde komma ihåg att de har ”noll rättigheter” till sin nya partners barn om de skulle gå isär. 

”Det är inte dina barn, så du kan inte disciplinera dem. Dessutom kan hon ta dem ifrån dig när som helst om ni två bestämmer er för att separera”, sa han. 

Men i den sista och förmodligen också mest kontroversiella punkten sa Myron, som på TikTok kallas realtalkmiami, att han anser att män bara borde dejta ensamstående mammor ”för en engångssnack”. 

”I slutändan måste du betala för en annan mans ansvar”, förklarade han. 

”Pojkar, ensamstående mammor är bara för fritidssysselsättning. Skydda dig själv och din plånbok. Fred.” 

Fick stor kritik

Det tog inte lång tid innan hans video blev viral, vilket fick både kvinnor och män att kommentera hans ”dejtingråd”. 

”Endast fritidsanvändning. Det här är skräp. Om du pratar så på en offentlig plattform är jag rädd för att tänka på vad du gör privat”, kommenterade en kvinna. 

”Endast fritidsanvändning? Eftersom vi är en produkt som ska användas?” skrev en annan, medan en tredje lade till, ”Jag flämtade faktiskt. Han är motbjudande.” 

En man bestämde sig också för att engagera sig i kommentarsfältet, där han helt enkelt skrev ”Riktigt ledsen.” 

En annan man sa att även om han håller med så tror han att om någon har en stark relation till sin partner så kommer det att fungera. 

”Jag älskar min styvson, och han älskar mig som en pappa”, skrev han. 

Min fästman disciplinerar min dotter. Hon är inte hans, men hon behandlas som hon blir. Jag förväntar mig att han ska disciplinera henne. Han är en riktig man”, skrev en upprörd kvinna.

Flera användare har till och med krävt att Myron ska ta bort sitt konto på sociala medier, medan andra fortsätter att kritisera hans ”dejtingråd”. Han har ännu inte svarat för sig själv.