Detta är vad som händer med din kropp om du sover naken – sanningen kommer överraska dig

Annons

Det kanske är dags att börja sova naken?

Otroligt mycket bra händer med din kropp om du sover naken, läs alla fördelar som listas nedan!

Bättre sömn: Kvalitetssömn är bra för din hjärna. I en studie fann de att när du sover sover hjärnan bort giftiga proteiner från nervcellerna som är en biprodukt av neurologisk aktivitet när du är vaken. Hjärnan måste ha tillräcklig sömnkvalitet för att ta bort dessa proteiner. När du inte får kvalitetssömn stannar de giftiga proteinerna kvar i dina hjärnceller, vilket orsakar förödelse och i värsta fall försämrar din förmåga att tänka. När du sover naken sänker du din hudtemperatur och minskar antalet gånger du vaknar under natten.

Gå ner i vikt: I en studie gjord av amerikanska National Institutes of Health fann de att om du sover naken ökar du kroppens ämnesomsättning eftersom din kropp skapar mer brunt fett för att hålla dig varm. Det bruna fettet producerar värme genom att bränna kalorier, och detta ökar din ämnesomsättning under hela dagen för att hjälpa dig gå ner i vikt. Förutom de metabola effekterna får du bättre blodcirkulation, vilket är bra för hjärta och muskler. Kvalitetssömn ökar också frisättningen av tillväxthormon och melatonin, som båda har anti-aging fördelar.

Annons

Minska stressen: Att plågas av långvarig stress är inte bra för kroppen. Det hämmar ditt immunförsvar och ökar risken för hjärtsjukdomar, fetma och depression, och det minskar också din kognitiva prestation. Att få ordentlig vila hjälper till att återställa normala kortisolnivåer, vilket förbättrar stressnivåerna oavsett vad som händer runt omkring dig.

Annons

Sakta ner åldrandet: Den kanske mest överraskande fördelen med att sova naken är att det kan bromsa den naturliga åldrandeprocessen.
Att du sover naken gör att kroppen reglerar temperaturen vilket förhindrar frisättningen av melatonin. Det visar att detta hormon är ansvarigt för mycket mer än bara en god natts sömn. Enligt forskare har melatonin otroligt höga antioxidativa egenskaper som bekämpar flera av de så kallade fria radikalrelaterade sjukdomarna som åldersrelaterad muskeldegeneration.

Bekämpa infektioner: När du sover utan kläder är din kroppstemperatur lägre än när du sover med kläder på. Detta gör det svårare för bakterier att hitta varma platser att överleva på din kropp. Det är därför det rekommenderas att sova utan kläder även på vintern. Lakan och täcken ger dig tillräckligt med värme, och överskott av kroppsvärme kan ge vika för bakterier.

Ta en dusch innan du går och lägger dig, det kommer att innebära att de olika temperaturerna som din kropp upplever kommer att slå på kroppens temperaturregleringssystem tidigare.

Så bli av med din pyjamas och försök gå och lägga dig utan kläder. Du kommer snart att se hur det kommer att förändra ditt liv.

Sov gott!

Dela med dina vänner, så att alla kan börja sova nakna!

Annons

Andra läste även