Erik Videgård talar ut om mobbningen

Erik Videgård, välkänd från TV4 ”Nyhetsmorgon”, har blivit en omtyckt profil inom den svenska matvärlden. Med sina regelbundna matinslag, ofta tillsammans med programledaren och vännen Jenny Alversjö, har han vunnit tittarnas hjärtan. Erik, som också gett ut kokböcker och drivit flera restauranger, är en av Sveriges mest framstående kockar. Men vägen till framgång har inte alltid varit enkel.

Under sin uppväxt mötte Erik stora utmaningar. I en öppenhjärtig intervju med Femina berättar han om den mobbning han utsattes för i låg- och mellanstadiet. Isolerad och utan stöd från sina föräldrar, kände han sig ofta ensam.

Men när Eriks mamma separerade från hans styvfar förändrades allt. Flytten till stan innebar en ny start, och på den nya skolan fick han snabbt nya vänner.

– Jag hamnade i en balettklass, för det var den enda klassen som det fanns plats i. Det var underbart. Jag fick massor med nya vänner.

Foto: Instagram

Möte med musiken och vännen Mauro Scocco

I tonåren kom ett annat avgörande kapitel i Eriks liv. På fritidsgården på Östermalm träffade han Mauro Scocco, och tillsammans började de spela musik. Erik minns med ett leende tillbaka på den tiden:

– Jag började med att spela saxofon i bandet vi hade, jag och Mauro. Men jag var usel på saxofon, så jag började ta hand om ljudtekniken istället.

Det visade sig vara ett klokt val. Snart blev Erik en eftertraktad ljudtekniker, och jobbade för flera band på olika turnéer. Hans liv på vägarna fortsatte, tills en ny fas började – att bli pappa.

Foto: Instagram

Livsvalet som förändrade allt

När Erik fick sin första dotter blev familjelivet en prioritet. Han insåg att det var dags att hitta ett yrke där han kunde vara hemma mer. Med en kortare kockutbildning i bagaget fick han chansen att arbeta på anrika Stockholmskrogen Gyldene Freden.

– Det var en jäkla tur att jag fick börja där. De var väldigt seriösa och jag fick lära mig enormt mycket.

Den starten blev avgörande för Erik, som tog med sig lärdomarna och utvecklade sitt hantverk, vilket ledde till en lång och framgångsrik karriär inom matlagning och restaurangbranschen.

Sponsrat innehåll

Andra läste även