Ett av världens äldsta träd är så stort att det aldrig har fotograferats på bara en bild, förrän nu.

Varje träd berättar sin historia. Det kan vara ett minnesmärke över sorgen, ett uttryck för tro eller ett tecken från historien.

Mest av allt talar dessa berättelser om hur träd ger näring åt jorden och oss, och träd andas ut så att vi kan andas in, och de kan berika oss på andra sätt.

Fotografen Michael ”Nick” Nichols lyckades fånga denna oöverträffade bild av ”President”, en gigantisk sequoia som är det tredje största trädet i världen, mätt i volym av stammen ovanför marken.

Trädet i Sierra Nevada i Kalifornien är så känt att det till och med har ett namn. Den är känd som ”The President”, som fick sitt namn efter USA:s president Warren G. Harding 1923.

Med hjälp av ett riggsystem av rep klättrade Michael och hans team varje sektion av det 3 200 år gamla trädet, som är 75 meter högt och 15 meter i diameter. Michael var fast besluten att låta världen veta hur massivt detta träd var.

Fångat träden på 126 bilder

Forskare klättrar regelbundet i de enorma redwoodträden och mäter dem, tum för tum.

Med hjälp av en mängd olika utrustning lyckades de fånga 126 bilder som tog mer än två veckor att fånga, men resultaten är verkligen imponerande! Bilden fanns med i ett femsidigt uppslag av National Geographic 2012.

Se video på fotoprojektet av jätteträdet här.

Dela gärna så att fler får detta underbara träd. 

Sponsrat innehåll

Andra läste även