Få ett skinande rent badrum med endast en ingrediens

Fixa ett skinande rent badrum med det här knepet. Det enda du behöver är en ingrediens. Att göra rent badrummet är inge roligt, men det måste göras med jämna mellanrum. Speciella rengöringsmedel fungerar oftast, men det är både dyra och innehåller starka kemikalier.

Då kan man istället prova hemgjorda rengöringsmedel, som är enkla att göra och skonsamma mot båda plånboken och miljön.

Det här husmorstipset ger skinande resultat i badrummet och det bästa med allt är att du förmodligen redan har ingrediensen hemma i köket.

Badrummet är stället där vi gör rent oss, men ironiskt nog så är det ofta även det smutsigaste stället i hemmet. För att verkligen få rent på kakelplattorna och duschväggarna i badrummet så rekommenderar vi det här husmorsknepet.

Du behöver en ingrediens, nämligen citron. Så här gör du:

Börja med att skära citronen i två delar. Ta sedan en av halvorna och börja gnida citronen mot ytorna du vill rengöra, till exempel kakelplattor eller glaset till duschväggarna.

Hur länge du behöver gnida citronen beror på hur smutsigt det är, men efter en liten stund får du skinande rena ytor. Dessutom luktar det jättegott!

Gör din egen rengöringsblandning

Om du hellre vill ha dina citroner i en Gin & Tonic än i badrummet, finns det andra husmorsknep man kan använda.

Till exempel så kan man göra sitt eget rengöringsmedel genom en blandning av flytande tvål och ättika.

Detta behöver du för blandningen:

1,75 dl flytande tvål

1,75 dl ättika

En tom sprayflaska

En ren disktrasa

Börja med att värma ättikan i 3 minuter. Häll den sedan i en sprayflaska tillsammans med flytande tvål. Skaka om flaskan ordentligt så ingredienserna blandar sig.

Spraya ditt nygjorda rengöringsmedel på de ytor i badrummet du vill rengöra. Knepet fungerar inte bara på kakel och glas utan även utmärkt på handfat och porslinstoaletter.

Lät blandningen verka i ungefär en minut på ytan och torka sedan av med en trasa. Ditt badrum är nu skinande rent och dessutom väldoftande!

Sponsrat innehåll

Andra läste även