Få svenskar vet detta: därför är ljudet på din iPhone är lågt – så fixar man det

Annons

Om du råkar ha märkt att din iPhone är lite tystare än den brukade vara, och du är osäker på varför – kan det finnas en ganska okomplicerad men okänd anledning.

En tystare högtalare kan göra telefonsamtal svårare, för att inte tala om allvarligt irriterande om du vill lyssna på lite musik.

Men du kanske inte behöver byta ut din högtalare eller din telefon – eftersom det faktiskt kan vara ett problem som är ganska lätt att åtgärda.

Din iPhone kan vara en magnet för smuts.

Annons

Nyheter om hur smutsiga iPhones kan bli presenterades nyligen av iDoctor iPhone & Android Repairs, som tog till Facebook för att visa hur högtalarna kan bli igensatta av alla typer av elakheter.

Annons

Verkstaden skrev en video av reparationsprocessen: ”99 procent av kunderna som ber om att få sin högtalare bytad kommer att ändra sig efter att vi har gjort detta…”

Som du kan föreställa dig gick den chockerande verkligheten av vad som kan göra iPhones tystare än väntat inte obemärkt.

Som svar på bilderna där teknikern försiktigt tar bort smutsen med ett vasst föremål, sa en Facebook-användare att om du vill prova detta själv, använd häftmassa stället.

De skrev: ”Du ska inte peta i högtalarna med någonting alls… den bästa metoden är att använda häftmassa och trycka in den försiktigt i hålen.

”Dra bort det och upprepa detta tills högtalarna är rena.”

Här kan du se hur du gör.

Annons

Andra läste även