Familj litade på sin hundvakt – dagar senare sker det som inte får hända

Lauren Hauxwell från Storbritannien och hennes dotter Myah hade bokat en semester till Turkiet och behövde hitta någon som kunde ta hand om deras valp, Boo. Efter rekommendationer från andra vände de sig till vad de trodde var en licensierad hundvakt.

– Jag hade inte använt den här hundvakten tidigare, eftersom jag har litat på hundpensionärer som jag tidigare har gått till och vid tillfällen bett mina vänner att ta hand om min hund, sa Lauren enligt Mirror och fortsatte:

– Men eftersom semestern var en sista-minuten-resa för mig och min dotter, var de alternativen inte tillgängliga, så jag sökte rekommendationer och den här rekommenderades starkt av folk online.

Med tron att hunden var i trygga händer satte de sig på flyget till Turkiet. Men bara efter några dagar fick de den tragiska nyheten – Boo hade dött av en gastroenteritinfektion.

Foto: Facebook

En Resa Fylld av Hinder

I panik bokade Lauren en tidig resa hem, men resan blev ännu mer dramatisk när planet behövde nödlanda i Österrike på grund av att en passagerare fick en anafylaktisk chock. Lauren, som är utbildad i anafylaxi-HLR, hjälpte till att återuppliva kvinnan som hade tappat pulsen i fyra minuter.

Sanningen Kom Fram

Väl hemma försökte Lauren ta reda på vad som verkligen hade hänt med Boo. Hos veterinären framkom det att hundvakten hade ljugit om både sin erfarenhet och händelseförloppet.

Boo hade redan varit död när hon togs till veterinären, trots att hundvakten skickade sms om att valpen började må dåligt och hade förts till veterinären.

En Varning till Andra

Nu vill Lauren varna andra som funderar på att anlita professionell hjälp för sina husdjur. Myah hade fått valpen Boo som belöning för sitt mod att genomgå operationer på sitt öga.

– Hundvakten har ingen ånger eller tar ansvar. Det var Myahs hund, det var för henne efter att ha tagit sig igenom traumat hon har gått igenom med att få sitt bioniska öga, rest så mycket och gått vidare från det, men nu är hennes hund borta, berättade Lauren.

Nu är hunden kremerad och begravd, och familjen känner en djup sorg över det som hände under semestern.

Vila i frid, stackars Boo.

Sponsrat innehåll

Andra läste även