Farmen-Robin avslöjar sanningen bakom den blodiga yx-olyckan – scenerna som tittarna inte fick se: ”En chock”

Efter en till vecka på Torpet har Robin Kacaniklic börjat längta till Farmen igen. Men när Robin skulle hugga ved var olyckan framme.

– Glömde bort allt jag lärt mig, säger han.

Farmen är i full gång och hittills har några av deltagarna fått komma till Torpet och några har fått lämna tävlingen.

Torpet är stället dit Farmen-deltagarna kommer till när de förlorar tävlingarna på gården. På torpet får de leva med begränsade tillgångar och utan ”bonde-praktikan” till hjälp. De första farmarna som kom till torpet var Philip Albinson och Robin Kacaniklic.

Därefter har de fått sällskap av Helena Hedqvist, Syliane Duval, Lili Pham och Jennifer Schill. Både Helena och Syliane var med i förra årets Farmen, där Helena kom tvåa. Nu är hon minst sagt revansch-sugen. Syliane var även hon sugen på revansch, men tyvärr fick hon ett sånt kraftigt migränanfall och tvingades lämna torpet efter några dagar.

När Jennifer kom till torpet syntes det väldigt tydligt att hon och Robin blev glada över att få återse varandra. Till Hänt har Robin förklarat att det bara var vänskap mellan dem.

Foto: TV4

– Jag, Jennifer och Malin blev väldigt tajta första veckan på Farmen och folk trodde att vi paktade ihop oss. Därför blev jag såklart glad när Jennifer kom till Torpet, men det var verkligen ingenting mer än vänskap, sa han då.

Robin har börjat längta efter att ta sig tillbaka till Farmen igen. Efter att Robin vunnit ”torpakampen” skulle han hugga ved, men plötsligt var olyckan framme. Han råkade hugga sig själv i foten.

– Yxan fastnade liksom i själva vedträet så jag skulle egentligen bara slå ett till slag för att klyva den. Då satte jag fötterna i en viss position bara för att göra det sista hugget och då såklart lossnar den där jäkla ved-grejen, så att yxan fortsatte rätt ner i foten, säger han nu till Hänt.

Trots att han tidigt fick lära sig hur man hugger vem så var det som han tappade fokus för ett ögonblick.

– Man fick tidigt lära sig hur man skulle stå och hur man skulle göra för att undvika att hugga sig i foten. Men i typ 20 sekunder där så glömde jag bort allt jag hade lärt mig, säger han och fortsätter:

– Jag hade livets tur i oturen, för jag missade allt jag kunde missa. Jag träffade ju mitt emellan stortån och långtån. Jag hade flyt.

Foto: TV4

Robin berättar också att smärtan kom först efter en stund.

– Det var en chock. Först kände jag inget, men så kollade jag på skon och såg att det var skit-mycket blod och så tog jag av mig strumporna och såg jacket. Det gjorde skitont efteråt. Det började dunka och jag mådde jätteilla, säger han och fortsätter att berätta om detaljerna som tittarna inte fick se.

– Eftersom det var infektionsrisk så fick jag lite saltvattenlösning och pads och en linda så att jag kunde hålla det rent. Det här filmades aldrig för dom vill ju att det ska se ut som på 1800-talet.

Efter olyckan fick Robin åka till sjukhuset och sy foten. Robin berättar att olyckan blev jobbig för honom senare i tävlingen.

– Jag hade ju jävligt ont och jag fick ju liksom restriktioner av läkaren hela tiden. Så jag skulle ju ta det väldigt väldigt lugnt första veckan i och med jag hade ju sytt och så. Om jag skulle börja jobba och hålla på och meka så skulle stygnen liksom gått upp igen, säger han enligt Hänt.

Sponsrat innehåll

Andra läste även