Fembarnsmamman gav sina barn totalförbud mot skärmar: det slutade inte som hon hade tänkt sig

Mamman hade fått nog av all skärmtid och införde ett förbud. Hon blev dock helt chockad över resultatet!


Sista droppen kom en dag när Molly DeFrank kom hem från att ha handlat.

”När jag kom hem från några ärenden möttes jag av min son vid dörren som sa: ’Kan jag spela på din telefon?'” berättar Molly till CafeMom.

Det var då Molly bestämde sig för att det var dags för en skärmdetox.

”Jag pratade med min man, och vi kom överens om att det var dags för en förändring. Den eftermiddagen, under middagen, berättade vi för barnen att vi skulle ta en paus från skärmarna. De protesterade förstås. Men efter några tårar gick alla vidare,” säger Molly.

Molly hade förväntat sig ordentliga protester och mycket oväsen. Men överraskande nog blev det inte så. Redan nästa dag bad inget av barnen om en skärm, eftersom de visste att det inte var tillåtet.

Det som hände under de närmaste veckorna överraskade verkligen Molly och hennes man.

”Det var som att vrida på en strömbrytare. Vi fick tillbaka våra barn. De var mer lydiga, mindre arga, de spelade bättre tillsammans, var mer kreativa och gladare”, berättar Molly.

Trots att experimentet bara var tänkt att pågå i några veckor tycker Molly och hennes man att det gjorde familjen så mycket gott att de nu har fortsatt med det i sju månader. Barnen får en timmes skärmtid på söndagar, och när de är hos kompisar gäller kompisarnas regler. Men det viktiga är att Mollys barn inte längre är beroende av skärmarna.

För andra föräldrar som vill minska skärmberoendet har Molly ett råd:

”Om du känner att tekniken och skärmarna tar för mycket plats i ditt hem, kan du göra något åt det. Och det är inte så svårt som du tror.”

Sponsrat innehåll

Andra läste även