Fräckis: Sven får arrogant svar när han akut ringer ”112” – men gubbens fräcka svar är helt klockrent

Behöver du piggas upp lite i höstrusket? Här kommer en fräckis som definitivt får dig att dra på smilbanden! Den handlar om en präst som heter Sven…

Prästen Sven var på väg till jobbet en tisdagsmorgon när han fick syn på något som låg i dikeskanten, alldeles intill vägen.

Sven stannade bilen för att gå ut och titta.

Ringde direkt 112

När Sven kom lite närmare såg han att det var en död gris som låg där i kanten av diket. Troligtvis hade någon kört på den bara för att sedan köra vidare. Han gjorde korstecknet över sitt bröst.

Väldigt osympatiskt, tyckte Sven. Han tänkte då inte låta grisen ligga kvar, så han plockade upp telefonen ur fickan och ringde direkt till polisen, så att de kunde komma och frakta bort djuret.

Efter att ha gått via växeln fick han till slut prata med en faktisk polis.

Hånfull polis

Polisen som svarade var dock väldigt otrevlig och hånfull. Han lät inte alls intresserad av att åka ut och frakta bort den döda grisen.

Men Sven tänkte inte ge med sig, och stod modigt på sig.
– Men den kan ju inte ligga där, det är ju makabert! utbrast Sven.

– Jaja. Vi får se om vi åker ut på det där, hörru. Men vafan, du är ju präst ju! Jag trodde det var ert jobb att ta hand om de döda, sade polisen i ett försök till ett dåligt skämt.

Sven tröttnade på arrogansen

Den sista kommentaren gjorde Sven riktigt irriterad. Han var van vid att folk ifrågasatte hans yrkesval, men att bli hånad på det är sättet hade han inte blivit förut.

Framför allt hade han inte förväntat sig det från en polis. Turligt nog var Sven väldigt kvicktänkt, så han svarade med samma mynt.

– Jo, det har du alldeles rätt i. Men innan det så brukar vi ringa de anhöriga först.

Svar på tal från prästen! Vi tyckte den här historian var riktigt rolig, om du tycker samma sak får du gärna dela den med vänner som behöver ett gott skratt!

Sponsrat innehåll

Andra läste även