Fryser du ofta? Det här kan vara anledningen

Det finns många människor som är frusna av sig, men behöver det verkligen vara så?

Det är sant att vissa människor alltid fryser. De sover under flera täcken på vintern och bär alltid en extra tröja de varmaste sommardagarna.

Betyder detta att det är något medicinskt fel på dessa människor? Förmodligen inte, de är bara mer intoleranta mot temperaturskillnader.

Vissa studier tyder på att det kan hjälpa att bara ändra din livsstil. Att äta bättre, träna mer och minska stress är några av de första sakerna du bör tänka på.

Kroppen arbetar på olika sätt för att reglera temperaturen. Till exempel, utan att du rör på dig, producerar dina muskler upp till 25 procent av din kropps normala temperatur.
Musklerna är alltid något sammandragna, detta kan förklara rekommendationen att träna mer, ju mer muskelmassa du bygger desto mer värme producerar din kropp i ett lugnt tillstånd.

Inre organ som hjärta, lever och njurar är en annan viktig värmekälla. De arbetar kontinuerligt och som en biprodukt av det arbetet skapas värme.

Levern är till exempel ansvarig för upp till 20 procent av kroppens värme.

Alltid frysning kan också orsakas av en allvarligare underliggande sjukdom, såsom Raynauds sjukdom eller hypotyreos.

Andra möjliga orsaker kan vara lågt BMI, brist på järn eller B12 i kosten, uttorkning, för lite sömn eller till och med diabetes. Kontrollera med läkaren om du är osäker.

Se videon för mer informativ och intressant information om frysning.

Känner du någon som fryser mycket? Då måste du dela detta med dina vänner!

Sponsrat innehåll

Andra läste även