Geniala knepet: denna populära sommardoft skyddar mot de irriterande myggorna

Sommaren är en underbar tid på året, men tyvärr är det också säsongen för irriterande myggor.

Dessa insekter kan förstöra en trevlig kväll i trädgården eller en avkopplande promenad i skogen, och deras stick kan vara smärtsamma och kliande. Därför är det viktigt att skydda sig mot mygg när man är ute under sommarmånaderna.

Det finns många olika sätt att skydda sig mot myggbett, och vissa metoder är effektivare än andra. 

En av de mest populära metoderna är att använda insektssprayer som innehåller kemikalier som är effektiva mot myggorna. Men vissa människor är inte nöjda med att använda kemikalier på huden, så de letar efter alternativa sätt att skydda sig.

En möjlig lösning är att använda naturliga medel mot myggorna. Det finns många olika naturläkemedel som kan ha en avskräckande effekt på myggor, inklusive vissa växter och eteriska oljor. Dessa medel kan vara lika effektiva som kemiska insektssprayer, men de är skonsammare mot huden.

En ny studie från Institutionen för medicin vid New Mexico State University har visat att vissa eteriska oljor kan skydda mot myggor. Forskarna testade olika ämnen på myggor och fann att några av dem kunde stöta bort upp till 100 % av myggorna. Det mest effektiva ämnet var citroneukalyptusolja.

Citroneukalyptusolja är en eterisk olja som utvinns från bladen från en specifik art av eukalyptusträdet. Denna olja är känd för sin underbara doft och används ofta i parfymer och aromaterapi. Nu visar det sig också att denna olja kan skydda mot myggbett.

Det är inte helt klart hur citroneukalyptusolja fungerar mot myggor, men man tror att oljan innehåller ett ämne som kallas PMD, som har en avvisande effekt på myggor. PMD är också känt för att vara effektivt mot andra insekter, inklusive flugor och fästingar, skriver Tag24.

Dela gärna och tipsa dina vänner!

Sponsrat innehåll

Andra läste även