Vill du få helt perfekta burgare varje gång? Prova stjärnkockens metod!
Stjärnkocken Gordon Ramsay avslöjar de bästa tipsen om hur man gör en perfekt hemlagad hamburgare.
I en video på YouTube, som har visats över 65 miljoner gånger, demonstrerar Gordon Ramsey hur man gör den ultimata hamburgaren. Han rekommenderar att göra hamburgaren dagen innan, och ställa den i kylen så att den behåller sin fasthet.
”Försök att göra det dagen innan. Om du gör det, ställ in dem i kylen så håller de sig fina och fasta. Då faller de inte sönder på grillen, säger Gordon Ramsay. Det är viktigt att du tar ut dem ur kylen och låter dem vila lite i rumstemperatur innan du lägger dem på grillen så att de inte blir torra på utsidan och råa i mitten.
När du är redo att grilla lägger du hamburgarna på den hetaste delen av grillen och håller ner locket så att du håller värmen i grillen.
”När du lägger hamburgaren på grillen är hemligheten att röra den så lite som möjligt. Ju mer du rör det, desto mer utmaning har du”, säger Ramsey.
Tjocka hamburgare är ofta svårare att göra eftersom utsidan tillagas snabbare än insidan. Han rekommenderar en tunnare hamburgare, men inte så tunn att den blir spröd och går sönder under stekningen.
Och han poängterar att det är viktigt att inte vända hamburgare ofta; ”Ju mer du vänder på dem, desto mer går de sönder.” Han peppar och saltar flera gånger under stekningen och strax innan de är klara lägger han på några skivor cheddarost som smälter över burgaren.

Som tillbehör har han valt hamburgerbröd som han lägger lite på grillen så att brödet blir knaprigt och gott.
Dessutom använder han ost, tomat, sallad, senapsmajonnäs och skivad lök.
”Färskgrillad lök på hamburgaren, tro mig, det är jättegott. Lätt att göra och helt fenomenalt, säger Gordon Ramsay.
Se video på stjärnkockens perfekta hamburgare här.
Dela gärna dessa bra tips med dina vänner.
