Har du problem med maskrosor? så här enkelt bekämpar du ogräs i trädgården på ett naturligt sätt

Vem visste att det var så här enkelt att bli kvitt ogräs?

Det gulblommande ogräset är notoriskt svårt att utrota. Maskrosor kan vara en fröjd för ögat och barnen, men de kan vara en mardröm för din gräsmatta.

Maskros är en av undergruppen av ogräs som kallas bredbladiga perenner, som är notoriskt utmanande att få bort.

Växterna har en lång och tjock pålrot och mer eller mindre taggiga blad i en rosett vid basen. Det som kallas blomma hos maskrosor är inte en enda blomma, utan många blommor som sitter ihop i en korg och kallas för korgväxtfamiljen. En maskrosblomma ger ca. 200 frön och en planta kan producera ca. 5000 frön på en säsong. Fröna kan överleva i jorden i upp till fem år.

För att förhindra att det sprids måste det stickas upp. Använd till exempel en kniv eller lämplig trädgårdsutrustning, peta runt maskrosen och dra fram och tillbaka så att hela roten följer med när du drar upp den.

Även om det ofta betraktas som ett något envist ogräs, har maskros använts i många former av traditionell medicin i århundraden.

Ett bra tips för att bli av med maskrosor är att använda kokande vatten över maskrosbladen, vilket bränner dem och gör att de gulnar och drar ihop sig snabbt, enligt expressen.

Det varma vattnet tränger också in i jorden runt maskrosen och bränner de delar av rötterna som ansluter till huvudväxten. Med skadade rötter och inga löv för att suga upp solens näring kommer maskrosen att dö.

Se hur du gör i videon ovan.

Sponsrat innehåll

Andra läste även