Det här knepet måste jag prova!
De flesta förvarar grönsaker som isbergssallad, gurka och tomater i den avsedda grönsakslådan i kylskåpet.
Det är smart eftersom grönsakslådan enligt ING är placerad så att man bäst undviker att sprida eventuella jordbakterier från grönsakerna till andra livsmedel i kylen och så att ömtåliga grönsaker som gurka inte får frostskador.
Tvärtemot vad många tror är dock grönsakslådan inte nödvändigtvis utformad för att hålla grönsaker fräschare än om man ställt dem någon annanstans i kylen, och det är just därför som många upplever att deras tomater blir mjuka och deras sallad blir mosig, t.o.m. fast de lägger grönsakerna i grönsakslådan.

Om du vill undvika brun sallad behöver du istället, enligt en video som just nu går viralt på TikTok, bara använda lite aluminiumfolie.
Om du lindar in salladshuvudet lär det varken bli grötigt eller brunt. Den kan faktiskt hålla sig fräsch i veckor!
Se själv i videon nedan.
Och om salladen fortfarande är lite mosig när du behöver den kan den snabbt göras knaprig igen genom att doppa den i iskallt vatten.
Dela gärna och tipsa dina vänner!