Husmorsknepet som räddar sommaren: så snoppar du dina jordgubbar på sekunder

Det finns få saker som påminner om en svensk sommar lika mycket som jordgubbar. Jag minns från min barndom hur vi brukade sitta på mormors veranda och njuta av jordgubbar med mjölk, och det är en tradition som jag har burit med mig genom åren.

Jordgubbar är förstås lika utsökta att äta med socker, på en tårta, eller bara i en stor skål precis som de är.

Trots att jag har ätit en ansenlig mängd jordgubbar genom åren, fanns det ett knep jag helt hade missat. Fram till nu, det vill säga.

Oavsett hur du föredrar dina jordgubbar, måste den gröna stjälken tas bort innan de kan ätas.

Foto: Canva

Husmorsknep

Det är inte särskilt svårt att snoppa av jordgubbarna – men om du har en stor mängd, till exempel inför midsommar, kan det vara tidskrävande.

I sådana fall är det här knepet ovärderligt.

Enkelt jordgubbsknep

Med ett litet trick kan du snoppa av dina jordgubbar på nolltid, och bäst av allt, det är superenkelt. Du behöver bara ett sugrör. Om du vill vara miljövänlig, kan du använda ett sugrör tillverkat av bambu eller vass. Gör såhär:

  1. Placera änden av sugröret under jordgubben.
  2. Tryck sugröret rakt igenom jordgubben, upp mot den gröna stjälken.
  3. Sikta noga för att få med hela stjälken när du trycker igenom sugröret.

Med detta enkla knep tar du bort stjälken mycket snabbare än om du använder fingrarna, och du slipper dessutom kladdiga fingrar!

Här nedanför kan du se ett klipp på hur det fungerar.

Förvara med stjälken kvar

Detta knep är alltså både snabbt och effektivt när du har många jordgubbar att snoppa av.

Ett extra tips är att vänta med att snoppa av jordgubbarna tills du ska äta dem. Innan dess är det bäst att förvara dem med den gröna stjälken och de små bladen kvar. Stjälken ska du ta bort först efter att du har sköljt jordgubbarna, då smakar de som allra bäst!

Jordgubbar är ett måste för en fantastisk sommar – och med dessa enkla tips blir det både smidigare och godare.

Sponsrat innehåll

Andra läste även