Kända E-sportproffsets karriär över – skadat tummen

Nu tvingas E-sportproffset Thomas ”ZooMaa” Paparatto, 25, lägga ner sin karriär. Anledningen? En tumskada hindrar honom från att fortsätta spela.

Thomas Paparatto har sedan 2013 tävlat i spelet Call of Duty under namnet ”ZooMaa” och representerade senast esportlaget New York Subliners.

Han har varit väldigt framgångsrik och vunnit flera mästerskap under sin proffskarriär och rankas som en av de främsta COD-spelarna i världen.

En karriär som nu är över. Det meddelade 25-åringen på Twitter efter att en tumskada som han behövt opererar sig för sätter stopp för spelandet.

“Att ta sig tillbaka från det, och tävla mot de bästa spelarna i världen, var väldigt svårt”, skriver Thomas och fortsätter.

“Att spela igenom den svaghet och smärta jag har haft i handen gör det omöjligt att fortsätta. Jag njuter inte av att tävla när jag inte kan vara den “ZooMaa” som alla känner till och älskar. Det känns orättvist mot mig själv och mitt lag att gå igenom allt det igen och potentiellt skada min hand ännu mer”.

Twitter

”Krossar mitt hjärta”

Thomas Paparatto berättar att han är i tårar när han meddelar det sorgliga beskedet:

“Det krossar mitt hjärta att gå iväg från spelet jag har investerat hela min själ i varje dag under åtta år. Det har varit fantastiskt… Jag ångrar ingenting och är tacksam över att ha haft en så lång karriär inom vad jag älskar på en så hög nivå”.

Amerikanen, som har italienska rötter, har spelat på professionell nivå under hela sitt vuxna liv, och vet inte vad som väntar i framtiden.

“Jag vet inte vad framtiden har att utvisa och jag kommer att utforska alla möjliga alternativ då jag älskar detta spel för mycket för att bara lämna det. Jag ser det som att en dörr stängs och en annan öppnas”.

ZooMaa. Bildkälla: Instagram

Hyllas av kollegorna

Sedan beskedet kom har Paparatto fått hyllningar av en hel esportsvärld. Bland annat av tidigare världsmästaren i Call of Duty, Dillon ”Attach” Price:

“Detta var svårt att läsa. Jag är så ledsen att detta hände. Jag vet att du kommer att krossa i vad du än väljer att göra härnäst. Det har varit en ära att spela med dig och skapa så många minnen. Om du någonsin behöver något finns jag här för dig, broder”, kommenterar “Attach” på Twitter.

Laget New York Subliners uttrycker också sitt stöd för sin lagkamrat:

“Hans otroliga talang som en lagkamrat och motståndare har alltid varit fantastisk och den positivitet han har bringat till communityn är verkligen speciell. Vi ses snart igen”, skriver laget i ett Twitter-inlägg.

Sponsrat innehåll

Andra läste även