Har du gjort carbonara ”fel” hela livet? Pröva den här versionen av den klassiska rätten!
Pasta carbonara är en klassiker på middagsbordet. Det finns många olika varianter av pasta carbonara – vissa gillar att göra carbonara med grädde, andra med ärtor.
Kändiskocken Markus Aujalay säger att han fick sin version med inspiration från en restaurang i Rom, Italien. Och slutresultatet är en perfekt krämig pasta carbonara.
Han poängterar att det har betydelse för hur fläsket tillagas. Han steker först köttet för att ta vara på den goda fettsmaken.
Och för att få en lyckad carbonara är det också viktigt att använda rätt ost.
”En del har parmesan, några har pecorino, jag har båda. Hur mycket ost du vill ha är upp till dig, men det är en rätt som har väldigt få ingredienser, så jag tycker att det är bra att ha ganska mycket i den, säger Markus.
Han vispar ihop osten med ägg och lite pastavatten i en skål och tillsätter svartpeppar.
Här är receptet på hans bästa pasta carbonara:
– 400 gr. pennpasta
– 160 gr. tärnad pancetta
– 1 ägg
– 3 äggulor
– 1 vitlöksklyfta
– Peppar
– Olivolja
– Parmesan
– Pecorinoost
Se videon med tillvägagångssättet för Markus pasta carbonara här.
Det här såg riktigt bra ut! Det är definitivt värt att prova denna metod.
