Klarar ni relationstestet? 10 frågor som avslöjar om ni borde vara ihop

Tycker du att ditt förhållande är så bra det kan bli? Relationsexperten Gary W. Lewandowki Jr har samlat tio frågor som avslöjar hur din relation egentligen mår. Pröva testet nedan!

Har du stagnerat i din relation eller går det framåt? Gary W. Lewandowski Jr är professor i psykologi och får anses som en expert på relationer. Han menar att det finns tre punkter som är viktiga för en stabil relation – relationen ska få dig att må bra, uppmuntra dig till nya livserfarenheter och vidga dina vyer. 

I testet, som bland annat uppmärksammats av brittiska Metro, har Lewandowski Jr tagit fram tio frågor att svara på för att testa sin relation.

Du ska poängsätta varje fråga med en siffra mellan ett och sju, där ett är ”inte mycket” och sju är ”väldigt mycket”. Alltså en skala som visar på hur mycket du tycker att påståendet stämmer in på dig. När du har räknat ihop poängen är det dags att se hur du ligger till.

10 relationsfrågor

1. Hur ofta upplever du nya saker tillsammans med din partner?

2. Känner du dig mer uppmärksam på tillvaron när du är tillsammans med din partner?

3. Hur mycket ökar din partner din förmåga att ta dig an nya utmaningar?

4. Hur mycket hjälper din partner dig att utveckla din självbild?

5. Hur mycket ser du din partner som en möjlighet till att utveckla dina egna förmågor?

6. Hur mycket upplever du att din partners styrkor (egenskaper, förmågor, personlighetsdrag osv) kompenserar dina svagheter?

7. Hur ofta upplever du att du kan sätta saker i ett större perspektiv tack vare din partner?

8. Hur mycket har er relation bidragit till att du lärt dig nya saker?

9. Hur ofta känner du att du blivit en bättre person av att lära känna din partner?

10. Hur mycket har din partner bidragit till att öka dina kunskaper?

Du fick 45 poäng eller mindre…

Du känner inte riktigt att förhållandet vidgar dina vyer och att du är ditt bästa jag när du är tillsammans med din partner. Testa nya saker ihop och försök att hitta nya sätt som kan förbättra er relation. 

Du fick 45 till 60 poäng…

Du tycker att förhållandet har en positiv inverkan på ditt liv, men det kan fortfarande bli bättre! Det är absolut inte dåligt, men ni kanske behöver boka in några dejtkvällar i månaden och prioritera varandra lite mer framöver. 

Du fick 60 poäng eller mer…

Du lär dig, utvecklas och får nya erfarenheter i förhållandet med din partner. Din relation får dig att må bra och du känner att du vågar vidga dina vyer. Keep going!

Grattis till er som fick 60 poäng eller mer, ni verkar vara lyckliga i er relation! Tror du att testet fungerar? Kommentera gärna era åsikter!

Sponsrat innehåll

Andra läste även