Kvinnan föder tvillingar – fast de har olika pappor

Visste du att en kvinna kan få tvillingar, fast från två olika pappor? Du kanske blir förvånad över att höra detta. Det behöver du inte bli, jag har en historia som visar att detta har hänt på riktigt.

Graeme och Simon Berney-Edwards var gifta ett bra tag innan de bestämde sig för att skapa en ny medlem i deras familj. De två männen donerade sin sperma för vitro-fertilisering (IVF).

Det som vanligtvis händer med IVF-befruktning är att äggen befruktas utanför kroppen och förs sedan över till en surrogatmamma för att låta fostret växa.

Eftersom männen kom från England, skulle de behöva gå igenom mycket pappersarbete för att barnet skulle kunna bli lagligt deras. Därför tog de beslutet att åka till Amerika och välja en kanadensisk surrogatmamma som heter Meg Stone.

De kom överens om att hon skulle bära det befruktade ägget. Nio månader senare var paret chockade över att hon födde tvillingar.

Det visade sig att två ägg hade blivit befruktade från båda männens spermier. De kan nog vara det lyckligaste paret av samma kön på denna planet, eftersom de fick två barn med DNA från båda föräldrarna.

Paret har fortfarande kontakt med Meg och är riktigt tacksamma. Tvillingarna, en pojke och en flicka, fick heta Calder och Alexa.

Sponsrat innehåll

Andra läste även