Kvinnan stoppades på grund av ett felaktigt bromsljus: polisens reaktion har berört tusentals

De flesta av oss känner nog ett litet extra pirr i magen när vi stoppas av polisen, även om vi vet att vi inte har gjort något olagligt.

Så var det för Chy-Niece Thacker, som just hade satt sig i bilen för att köra till en anställningsintervju i sin hemstad Richmond, Virginia, USA, när en polisman bad henne att stanna och köra åt sidan.

För att skynda på det hela började hon genast ta fram de papper som hon visste att han skulle be om att få se. Detta skriver hon i ett Facebook-inlägg där hon beskriver händelsen. Inlägget har blivit viralt flera gånger under de senaste åren.

Men polismannen var inte alls intresserad av att se några papper, han ville bara tala om för henne att hennes bromsljus inte fungerade och att hon borde få någon att titta på det så snart som möjligt.

Chy-Niece ville gråta när hon misstänkte vad polisen hade att säga, för det hade inte ens gått en månad sedan hon hade lämnat in sin bil på verkstad för att få den lagad. Ett jobb som hade kostat nästan 4 000 kr.

Hon berättade detta för polisen, och hon hade inte föreställt sig vilket svar hon skulle få. Istället för att ge henne böter bad han henne att öppna bagageluckan. Han ville själv se vad som kunde vara fel och hjälpa Chy-Niece att undvika ytterligare kostnader för bilreparationer.

– Han bad mig öppna bagageluckan. Han kontrollerade lamporna i bagageutrymmet och knackade lite på dem, men de fungerade fortfarande inte. Sedan bad han mig att öppna motorhuven så att han kunde kontrollera reläet”, skriver Chy-Niece Tacker på Facebook.

Polismannen tog på sig rollen som mekaniker och kontrollerade bilen för alla fel och defekter han kunde hitta – och fixade dem!

Så istället för att få sin dag förstörd av böter, kunde hon köra iväg med humöret i behåll. Och en bil som fungerade.

Sponsrat innehåll

Andra läste även