Kvinnan tror att hon är gift med sitt livs kärlek: 6 år senare upptäcker hon den chockerande sanningen om honom

Hon var i trettioårsåldern och träffade sin sanna kärlek via Internet. Äktenskap och ett barn följde. Men när den brittiska kvinnan Mary Turner Thomson, 57, fick reda på vem hon hade vid sin sida efter sex års dejting, blev hon förbluffad.

Turner Thomsons historia låter faktiskt som en modern kärlekshistoria. År 2000 träffade den då ensamstående mamman till en nio månader gammal dotter sin blivande make, William Allen Jordan.

Amerikanen var väldigt charmig. Möten följde, och efter två veckor friade han till den skotska kvinnan. 

”Efter sex månaders dejting blev jag gravid, vilket var en stor överraskning när han berättade för mig att han var infertil,” sa Turner Thomson till Mirror.

När deras dotter Eilidh redan var född, och den nu tvåbarnsmamman fortfarande inte hittade något konstigt med makens beteende, ringde telefonen en dag. Efter det förändrades allt.

Det var en kvinna i andra änden av linjen som sa att hon var ”den andra Ms Jordan.” 

Marys värld rasade samman.

För det visade sig att hennes man William bokstavligen dansade på flera bröllop, var gift med tre kvinnor samtidigt och fick totalt 13 barn.

För att inte väcka misstankar och förklara sin frånvaro utgav bedragaren sig som CIA-agent för alla sina fruar. Men i verkligheten var amerikanen bara en enkel IT-entreprenör.

För att låta övertygande tillverkade Jordan hemliga CIA-uppdrag och visade till och med bevis på sitt arbete, inklusive löneregister. Inte ens när han bad Turner Thomson om en lösensumma för fiktiva ”utpressare” blev inte skotten misstänksam.

Jordan övertalade henne att sälja allt hon ägde, inklusive hennes lägenhet. Han fråntog Turner Thomson mer än 2 miljoner kronor.

Efter att bluffen avslöjades erkände William Allen Jordan sig skyldig till bigami, bedrägeri och underlåtenhet att registrera sig som sexförbrytare. Han avtjänade två och ett halvt år i fängelse i Storbritannien innan han deporterades till USA.

Mary Turner Thomson hanterade sin erfarenhet genom att skriva en bok (”The Bigamist”) och blev en bästsäljande författare.

Sponsrat innehåll

Andra läste även