Läkarna råder mannen att stänga av sin frus respirator – plötsligt öppnar hon ögonen och säger 4 ord

Annons

De fick uppleva ett riktigt mirakel!

De flesta helgerna sitter Ryan Finley på verandan till sitt hem i Oklahoma, USA och läser tidningen medan hans fru Jill sover. Men en lördag i maj bestämde sig Ryan för att väcka henne.

”Jag kan inte berätta varför, men jag kände bara att jag ville väcka henne den dagen,” sa Ryan.

Men Jill ville inte vakna i morse, 31-åringen hade drabbats av ett hjärtstopp medan hon sov.

Annons

Ryan ringde 911 när han inte kunde återuppliva henne. Med operatören som vägledde honom, administrerade han HLR tills ambulanspersonal anlände. Ryan stod utanför sovrumsdörren medan de provade en defibrillator på Jills hjärta.

”Jag kunde, jag kunde faktiskt höra maskinen gå. En duns och sedan den andra dunk. Jag hörde hur Jill kom ner och slog i trägolvet, säger Ryan. Hon skickades till sjukhuset och lades på en ventilator, men läkarna sa till honom att det såg dåligt ut.

Efter många veckor där Ryan har suttit vid sin frus säng, utan ett tecken på liv, rekommenderade läkarna att han skulle stänga av ventilatorn, skriver lifedaily.

Enligt läkarna hade Jill 1-2 procents chans att återhämta sig och kunna leva ett normalt liv igen. Att hålla henne vid liv i det tillståndet var i princip meningslöst enligt dem. Ryan stod plötsligt inför ett tufft beslut – om han skulle ta bort Jill från livsuppehållet. Han förberedde sig för att ta farväl av sin unga fru, men han var inte beredd på vad som hände efter att kontakten drogs ut.

Annons

”Idag kan vara den värsta dagen i mitt liv. Jag måste i princip bestämma mig för om hon ska dö eller inte”, skrev Ryan i sin dagbok som han förde medan Jill låg på sjukhuset.

Läkarna hade förberett Ryan för de små rörelser, ryckningar och reflexer som ofta uppstår när patienterna är avkrokade, känd som ett ”sista möte”. De varnade honom för att inte få upp sina förhoppningar.

De drog ut kontakten på ventilatorn och Jills hjärta slog fortfarande, vilket är normalt. Men en stund senare såg han hennes läppar röra sig och han hörde sin fru tala för första gången på flera veckor och säga:

”Få ut mig härifrån”, sa Jill till sin man.

Ryan blev chockad och innan han visste ordet av bad Jill att få gå till några av sina favoritrestauranger och äta.

Se videon och hör deras mirakelberättelse här.

Dela gärna denna starka och gripande historia med dina vänner!

Annons

Andra läste även