Lasse Åbergs stora avslöjande i direktsändning – berättar om bluffen: ”jag kan berätta att…”

Annons

Nu avslöjar han en stor bluff som tittarna aldrig fått se!

Lasse Åberg, den folkkära skådespelaren på 83 år, är mest känd för sina roller som Stig-Helmer i de populära filmerna ”Sällskapsresan” och ”Snowroller”.

Just nu är han aktuell med sin självbiografi, ”Samlade fragment ur ett spretigt liv”, som han pratar om när han gästar Martin Järborg och Soraya Lavasani i Nyhetsmorgon-studion.

Men under det direktsända segmentet inträffade något oväntat – Lasse avslöjade en stor bluff.

Annons

Lasse inleder med att prata om sin självbiografi.

– Det är rätt naturligt, jag är ju bildmänniska, grafisk formgivare. Då är det extra kul att ha mycket bilder naturligtvis, säger han och fortsätter:

– Jag kallar den ”samlade fragment av ett spretigt liv”. Jag har inte hållit på med en sak hela mitt liv, utan det är musik, ord, bild och växelbruk hela tiden. Det är lite nedslag här och där.

Annons

Under intervjun tar programledarna och Lasse en nostalgisk resa tillbaka i tiden och tittar på ett klipp från ”Snowroller”, där Stig-Helmer ger sig ut i alpina backarna på skidor.

– Den här scenen, här kommer Stig Helmer åkandes off-pisten, och tar det där hoppet. Nu antar jag, ingen skugga över din skidåkningskapacitet. Men det där var väl ändå en stuntsnubbe?, frågar Martin.

– Ja, det var en kille som var sån där freestyle-skidakrobat. Jag kan berätta att han sminkades med en präktig mustasch, han var blond och blåögd och ingen mustasch, säger Lasse och fortsätter:

– Jag hade ju präktig mustasch på den tiden. Och vi tog om det kanske fem gånger. Varje hopp så tappade han mustaschen, så att sminkösen Bibi Dawefick kratta fram den ur snödrivorna. ”Var fan är mustaschen?”, skrattar han.

Det fanns ändå flera tagningar där skådespelaren gjorde själva stuntet.

– Men jag gjorde rätt många egna skidåkningar. In i bäckar och kök och sådär. Så jag var nästan stunt man. Jag åkte mycket skidor på den tiden, så det var kul.

Annons

Andra läste även