Lotta Engberg lämnar familjen – får inte vara med Mikaels barn

Vanligtvis känner publiken igen Lotta Engberg, 61, från TV4:s sommarprogram Lotta på Liseberg. Men i år blir det annorlunda för den folkkära artisten.

För första gången sedan hon var 13 år kommer hon att ha en ledig sommar.

Efter 20 år som allsångsledare avslutades Lotta på Liseberg förra året, och programmet lades officiellt ner.

”Att ta beslutet att sluta var på ett sätt lätt och på ett sätt bland det svåraste jag gjort,” sa Lotta i ett pressmeddelande.

Foto: Wikipedia

Sedan sommaren 2020 har Lotta hittat kärleken igen efter sin skilsmässa. Mannen som fångat hennes hjärta är Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 66.

Deras förhållande har varit väl omtalat i media, och trots all uppmärksamhet visar paret en stabil och växande kärlek.

”Jag kan inte säga att jag hade slutat med allsången om jag inte hade mött kärleken. Men förmodligen är Mikael en bidragande orsak. Jag vill helt enkelt tillbringa mer tid med honom och kommer nu för första gången vara ledig i hela sex veckor i sträck,” säger Lotta i en intervju med Hemmets Journal.

Förra året lyckades Lotta få en enda dag med Mikael i deras sommarstuga på Flatholmen, något hon vill undvika att upprepa i år.

Foto: TV4

Missar midsommar med barnbarnen och Mikael

I år planerar Mikael att fira midsommar med barnbarnen i sommarstugan på Flatholmen, men tyvärr kommer Lotta inte att kunna vara med.

Hon måste nämligen leda Midsommarbingot tillsammans med Daniel Norberg, 34.

Trots detta har Lotta och Mikael betonat att barnbarnen får stanna så länge de vill och att de kommer att kunna umgås mer efter själva midsommarfirandet.

”De får stanna hur länge de vill, vi skjutsar hem dem så fort de längtar hem igen,” säger Lotta.

Så även om Lotta inte kan delta i midsommarfirandet, ser hon fram emot en sommar fylld av kärlek och kvalitetstid med familjen.

Sponsrat innehåll

Andra läste även