Mamma fick en obehaglig överraskning: lärare lämnade meddelande i barnets matlåda

När mamman öppnade sin dotters matlåda fick hon en riktigt otrevlig överraskning av läraren.

När barn börjar på dagis och sedan i skolan är det en tid som kan vara fylld av svåra konflikter, retningar och otaliga svåra dilemman som du som barn och förälder måste vara mycket medveten om.

Men det är nästan alltid säkert att man kan räkna med stöd från vårdnadshavare eller lärare när konflikter uppstår. Det vill säga tills de ”vuxna” själva startar konflikten.

När en australiensisk mamma öppnade sin 3-åriga dotters matlåda efter ett besök på dagis hittade hon en lapp som sedan dess har delat åsikterna på Facebook, enligt Mirror.

I matlådan låg en lapp med en sur smiley och texten:

– ”Ditt barn tog med sig en bit chokladkaka från den röda matkategorin idag. Vänligen välj hälsosammare alternativ för dagis.

Den australiensiska mamman Melinda Tankard Reist är vän till mamman som tog med sig lappen hem och sedan lade ut fotot på Facebook i ren upprördhet.

”Min vän har 8 glada och friska barn, men så kom hennes 3-åring hem med den här lappen. Jag sa åt henne att lägga två bitar i sin lunchlåda i morgon och säga åt dem att springa och hoppa”, skriver Melinda Tankard Reist på Facebook.

Den delade omedelbart åsikterna på sociala medier, där flera föräldrar försvarade lärarens beslut, medan andra var upprörda över lärarens förödmjukande meddelande till mamman.

– Kära lärare. Jag längtar efter att få komma hem till dig och välja, köpa och laga 21 måltider till 10 personer varje vecka, skriver en upprörd användare på Facebook.

Sponsrat innehåll

Andra läste även