När han hörde två äldre damer prata satte han dem på plats en gång för alla

Två äldre damer blev förmodligen röda om kinderna när Jarred valde att ”kväva” dem i kärlek.

Det kan vara svårt att hantera hatiska kommentarer – särskilt om de handlar om dig själv.

Australiensaren Jarred Wall hanterade därför en ganska knepig situation rätt bra, menar tusentals Facebookanvändare som hyllar den unge mannen för hans svar på tal. Det hela skedde när han indirekt blev utskälld av två äldre damer på en restaurang i Perth, Australien.

Han berättar följande om upplevelsen på torsdagen vid lunchtid:

– Åt lunch ute idag. Maten var god, men olyckligtvis råkade vi höra två äldre damers samtal, som satt bredvid oss. De pratade om aboriginer (term som används om ursprungsbefolkningen i Australien, red.). Samtalet var inget annat än smaklös och de använde och kastade omkring ord som ”assimilation”.

Han fortsätter:

– Jag kunde ha överöst dem med en lavin av rättelser, men det hade inte hjälpt alls. Istället gjorde jag något snällt och köpte dem en kanna te och lämnade ett litet meddelande på kvittot. Kanske kommer de här damerna att vara lite klokare och tänka innan de talar nästa gång. Förhoppningsvis blir det inte en nästa gång! Skriver Jarred, som själv är aborigin.

På kvittot skrev han:

– Njut av teet! Hälsningar från de två aboriginerna som sitter bredvid er vid bord 26.

Lappen och sättet att hantera situationen har blivit viral och fått över 19 000 likes över helgen och över 2 000 delningar. 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10208586719158726&set=p.10208586719158726&type=3
Sponsrat innehåll

Andra läste även