Original-Stig bryter tystnaden – talar ut om nästa Ica-Stig

Annons

Under söndagskvällen kommer det avslöjas vem som kommer ta över rollen som Ica-Stig. Efterträdaren tar över rollen efter Loa Falkman som han spelat den i sex år. Frågan om vem den nya Ica-Stig är har engagerat hela Sverige och det har varit många gissningar.

När det stod klart att Loa Falkman skulle lämna rollen i Ica-reklamerna så har det gissats hejvilt om vem som väntas efterträda honom. Det har till och med gått att spela på bettingsidor om vem som tar över efter honom.

När Betsson stängde sina spel under lördagen blev det tydligt vilka som svenskarna tror ska axla rollen som Ica-Stig. Ska vi tro oddsen så står det mellan tre olika: Björn Kjellman, Suzanne Reuter eller Måns Zelmerlöw.

Hans Mosesson som kan ses i en pågående Ica-reklam är nu 76 år och han spelade Ica-Stig i 13 år. Han har inte kunnat låta bli att notera hypen kring efterträdaren.

Hans Mosesson i rollen som Ica-Stig. Foto: Youtube

– Det är väldigt märkligt alltså, men ja, det är väl mitt fel alltihop, säger han.

När han får frågan om han kan gissa vem det kan vara så svarar han att det inte finns någon som kan klå originalet.

– Det ligger lite utanför min horisont, men det finns ju liksom ingen som kan klå originalet va. Så är det ju. De kan ju försöka och så där, jag vill inte vaska fram någon favorit eller så, säger han på lördagskvällen.

Annons
Annons

När han får frågan om han vill recensera sin efterträdare, Loa Falkman, så väljer han att avstå.

– Vi känner varandra både före och efter Ica-Stig, jag vill inte gärna recensera, men han har gjort sitt jobb.

Att det kan bli en kvinna som tar över ser Hans Mosesson som positivt. Han berättar även att om det skulle bli den favorittippade Björn Kjellman som tar över rollen, så är det inte första gången deras vägar korsas.

Annons

– Han har följt mig lite i fotspåren. Han spelade den yngre versionen av min karaktär i en tv-film som hette ”Sommarens tolv månader”, som var en ganska speciell och intressant film som Richard Hobert gjorde -88. 

Så lever Hans idag under pandemin

Det är nu sex år sedan hans sista Ica-reklam sändes. Tillvaron är nu lugn.

– Jag har lite tv-seriejobb och nån film framför mig men annars så får jag väl mest klippa näshåret, och lite i öronen. Det är ganska stilla, men jag har lite i pipen som jag ser fram emot. 

Sedan pandemin bröt ut för ett år sedan så har han hållit sig hemma tillsammans med hustrun Carola. Han har hittills klarat sig från sjukdomen.

– Jag har tagit det på allvar, jag befinner mig i en riskzon så jag försöker vara försiktig och använda munskydd när jag går i affären. Jag har en fru som lyckligtvis finns vid min sida, men det har varit väldigt tråkigt. Jag hoppas det går över, säger han till Expressen.

Sponsrat innehåll

Andra läste även