Perfekta för alla GT-älskare: nu släpps en ny gin – gjord på elefantbajs

Vi går mot varmare tider och snart kan vi sitta i solen och avnjuta den perfekta sommardrinken – gin och tonic. Nu finns det en ny sorts gin på marknaden, som chockar de flesta.

På senare år har gin slagit igenom på bred front och idag finns det en uppsjö av olika gin-sorter. Men frågan är om inte den nya ginen Indlovu är ensam i sitt slag.

Indlovu betyder elefant på flera afrikanska språk och är en gin-sort från Sydafrika – gjord på elefantbajs, skriver The South African.

Den minst sagt ovanliga drycken är skapad av Les Ansley och Paula Ansley, som passande nog fick inspiration till sin gin under en safari.

Unsplash

”Tar dig till en Sydafrikansk solnedgång”

Under safarin noterade Les och Paula hur mycket av det elefanterna äter kommer ut osmält och idén till Indlovu gin skapades.

Det låter lite märkligt, men elefanternas kost är väldigt lik det man vanligtvis kryddar gin med, till exempel enbär, kvanne, och olika citrusfrukter. Detta gör att elefanternas osmälta dynga otroligt nog passar bra som en smaksättare till gin.

– En klunk av vår gin kommer att ta dig direkt till en sydafrikansk solnedgång, säger Les Ansley till The South African.

Instagram

På deras hemsida beskrivs deras nya gin så här:

”Idén till att göra gin på elefantbajs kommer från vår kärlek till Afrika och dess vilda djur som möter vår kärlek till gin. Vi är båda forskare och är vana vid problemlösning. Så när vi fick idén så testade vi mest bara om det var möjligt. Ju mer vi provade oss fram desto mer upprymda blev vi.”

Instagram

Så gör man gin på elefantbajs

Ja, hur går man egentligen tillväga för att göra gin på elefantbajs? Processen görs i fem olika steg.

Man börjar med att samla in elefantbajset och torkar det. Sedan smulas det ner och därefter renas från 99,9 procent av alla bakterier.

Sedan är det dags att skölja bajset noggrant för att sedan torkas på nytt innan det paketeras i säckar. Där ligger det fram tills att det ska användas.

När det är dags för dyngan att användas till att göra gin så försvinner även den sista tiondelen av bakterierna i och med den höga alkoholhalten.

Känner ni någon som skulle älska den nya gin-sorten? Tagga in dom i kommentarerna!

Sponsrat innehåll

Andra läste även