Polis körde rattfull, kraschade i diket och viftade med pistol

Det var i maj i år som en rattfull polis körde ned i ett dike i Huddinge som ligger söder om Stockholm. Stockholm Direkt har tidigare rapporterat om händelsen.

Mannen som körde bilen var vid tillfället inte i tjänst och skulle ”bara” åka en halv kilometer till en mataffär men han kom inte särskilt långt innan han körde av vägen och ned i diket.

Ett ambulansteam uppmärksammade avåkningen och larmade därför polisen.

När polispatrullen anlände till platsen visade det sig att mannen blåste 0,84 milligram alkohol, vilket är långt över gränsen för grovt rattfylleri. I samband med händelsen ska han också ha viftat med sin postil framför ansiktet på en av poliserna.

”Jag är fruktansvärt rädd när jag förstår att det är ett vapen och när jag ser hans tomma blick. Då tänker jag att han kommer skjuta mig nu, det är kört. Jag kommer dö nu”, ska polisen ha sagt i förhör, enligt Stockholm Direkt.

Döms i tingsrätten för grovt rattfylleri

Enligt tidningen så dömdes mannen till samhällstjänst för grovt rattfylleri, men han dömdes däremot inte för hot mot tjänsteman då åklagaren inte kunnat bevisa att mannen haft uppsåt att hota sin kollega.

Enligt den åtalade mannen så skulle han bara räcka över pistolen och riktade pipan nedåt.

Mannen får behålla sitt jobb eftersom domen inte kommer påverka hans anställning enligt polisens personalansvarsnämnd.

Sponsrat innehåll

Andra läste även