Polisen efterlyser vittnen efter bajsattack mot ung flicka

För ett dygn sen blev en flicka i yngre tonåren överfallen och insmetad med avföring av en okänd man. Nu efterlyser polisen vittnen till händelsen.

Under onsdagseftermiddagen blev flickan attackerad av en för henne okänd man i 25-årsåldern i Västra Frölunda, rapporterar bland annat Göteborgsposten.

Mannen sprang från platsen och söktes av polis. En man greps strax därefter som då misstänktes ligga bakom överfallet.

Stefan Gustafsson, presstalespersonen på polisen i Storgöteborg, förklarar att mannen släpptes efter att det på plats konstaterats att han inte var personen de sökte efter.

– Han kontrollerades på plats, men han var aldrig gripen, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Söker vittnen

Utredningen fortsätter och polisen söker fortfarande efter gärningsmannen. Han uppges vara i 25-årsåldern och varit klädd i blå jacka och blå joggingbyxor när flickan attackerades.

Polisen vill nu komma i kontakt med vittnen och Stefan Gustafsson vill aktivera personer som bor i området där händelsen ägde rum.

– Så kan man få tips, det är oftast där man hittar lösningarna, säger han och förklarar att det är osannolikt att något liknande brott skulle ha inträffat tidigare i området utan att polisen skulle ha hört om det.

”Har stora register”

Det minst sagt unika brottet har rört upp många känslor och fått stor uppmärksamhet i medier. Även om en misstänkt person har släppts så fortsätter sökandet efter gärningsmannen.

Polisen är hoppfulla om att kunna driva utredningen vidare och hitta den skyldiga:

– Vi har stora register att slå i, säger presstalesman Stefan Gustafsson.

Sponsrat innehåll

Andra läste även