Prinsessan Sofia trotsar läkarnas råd – oväntade beslutet 3 månader innan förlossningen

Prinsessan Sofia är gravid i sjunde månaden. Nu tar hon ett oväntat beslut för graviditeten. – Trots folkhälsomyndighetens råd.

Mitten på december avslöjade hovet att prinsparet ska bli föräldrar en tredje gång.

”Vi är glada och förväntansfulla och ser fram emot att välkomna vårt tredje barn, ett syskon till Prins Alexander och Prins Gabriel. En ny liten medlem till vår familj”, sa prins Carl Philip och prinsessan Sofia när nyheten offentliggjordes.

Men hösten har inte enbart bestått av glädje och välmående. Innan gravidavslöjandet hade hovet bekräftat att prinsparet hade insjuknat i covid-19.

– Det är natuligtvis en stor chock för alla familjerna. Tack och lov mår de bra nu men det var aldrig roligt alltså. De hade hög feber, ont i kroppen och allt det där. Tack och lov så är det bra nu, sa Silvia i dokumentären.

Enligt Folkhälsomyndigheten har man sett en ökad risk för att gravida kan bli allvarligt sjuka i covid-19, uppmanar man alla gravida att vara extra försiktiga. Och nu undrar man hur Sofia gör med arbetet på Sofiahemmet. I ett meddelande till Hänt meddelar hovets informationschef Margareta Thorgren att prinsessan har valt att ta ett oväntat beslut för arbetets framtid.

”Prinsessan Sofia planerar att fortsätta sitt arbete på Sofiahemmet fram till födseln”, skriver Margareta Thorgren till Hänt.

Sponsrat innehåll

Andra läste även