Finns det något bättre än en klassisk italiensk lasagne? Pröva det här receptet och gör en lasagne i världsklass!
Lasagne är en av de maträtter som de allra flesta älskar, av goda anledningar så klart.
Men vill du svänga ihop en lasagne som verkligen får gästerna att bli lyriska?
Här är ett recept på en traditionell italiensk lasagne som kan servera 4-6 personer.

Ingredienser:
- 500 g nötfärs
- 1 lök, hackad
- 1 morot, hackad
- 1 stjälk selleri, hackad
- 2 msk olivolja
- 1 tesked salt
- 1 tsk peppar
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timjan
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk tomatsås
- 3 burkar hackade tomater
- 250 g lasagneplattor
- 250 g ricottaost
- 250g riven mozzarellaost

Tillvägagångssätt:
- Hetta upp oljan i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt köttfärs och koka tills det fått färg.
- Tillsätt lök, morot, selleri, salt, peppar, oregano och timjan. Stek tills grönsakerna är mjuka.
- Tillsätt vitvinsvinäger, tomatsås och hackade tomater. Låt det puttra i 20-30 minuter.
- Värm ugnen till 180 grader Celsius.
- Bred en liten mängd av köttsåsen i botten av en lasagneform. Lägg några lasagneplattor ovanpå. Strö över en liten mängd ricottaost, sedan lite mozzarellaost. Upprepa processen tills du har 3-4 lager lasagneplattor.
- Täck formen med folie och grädda lasagnen i 30 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare 15 minuter tills osten är gyllene och krispig.
- Låt lasagnen vila i 5-10 minuter innan den skärs i portioner och serveras.
Smaklig måltid!