Vill du ha något gott till fikat men orkar inte stå timmar i köket? Då är det här receptet perfekt för dig!
Kanelbullar är doftande och söta jästbakelser som passar perfekt till kaffe eller som mellanmål. Smaken av kanel, smör och socker har gjort bakverket till en favorit i de norska hemmen.
Många tror att kanelbullar har sitt ursprung i Bergen. Svenskarna tror däremot att kanelbullar tillverkades i Sverige för första gången på 1920-talet. I Bergen är man så förtjust i kanelbullar att man har ett eget firande av kanelbullar i början av juni.
Här är ett recept på läckra kanelbullar som du kan göra på nolltid om du får oväntade gäster, enligt Hembakat.

Så här gör du
Ingredienser:
- 7,5 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 kopp strösocker
- 150 gr. smör, gräddtemperatur
- 3 dl mjölk
- 1,5 dl socker
Ska fyllas i:
- 50 gr. smör, gräddtemperatur
- 2 tsk. malen kanel eller kardemumma
- 0,5 dl strösocker
Gör så här:
Ställ in ugnen på 250 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en skål, tillsätt smöret och blanda väl, tillsätt mjölken.
Fördela smeten i 20 muffinsformar med ett litet hål i mitten för fyllningen.
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och lägg den i hålet i mitten av kanelbullen.
Pensla bollen med ägg och strö över lite strösocker.
Rosta i ugnen i 12 minuter tills bullarna har fått en fin gyllenbrun färg.
Lycka till och dela gärna receptet med dina vänner!