Superkocken: så gör du för att tillaga perfekta bacon

Annons

När det kommer till matlagning så är det en konstform. Det krävs tid och disciplin för att laga mat precis rätt. Om du precis som vi, älskar bacon, så kommer du förmodligen ändra tillvägagångssättet efter att ha läst det här.

Bacon är gott till mycket. Baconinlindad fläskfilé, baconinlindad kycklingfilé, bacon i sås och så vidare. Det är även fantastiskt gott att äta stekt bacon till frukost. Men enligt superkocken så bör du sluta steka bacon omedelbart.

Att steka bacon i en stekpanna tar ofta lite tid och kan vara en rätt så svår process. Skillnaden mellan perfekt stekta bacon och ett fiasko är hårfin.

Att lägga baconskivor i stekpannan tar väldigt stor plats dessutom. Ska du steka en del bacon så blir det därför väldigt tidskrävande. Det är inte heller ovanligt att baconen böjer sig vilket kan vara ganska frustrerande.

Men håll i hatten: det finns ett mycket enklare sätt att göra det på!

Denna lösning är så enkel. Du kommer fråga dig själv varför du inte har tänkt på detta tidigare. På det här sättet kommer du kunna göra bacon mycket enklare och dessutom så kommer det gå fortare eftersom du kan tillaga all bacon samtidigt.

Gör din bacon i ugnen

Istället för att steka den i en stekpanna så börja gör den i ugnen. En ugnsskål rymmer mycket mer bacon och dessutom kommer din bacon att ligga platt. Du kommer på så vis inte få några bubblor eller veck i din krispiga baconremsa.

Annons
Annons

En annan fördel med ugnsbakad bacon är att värmen sprids jämnt över hela området. Enligt Adam Sappington, superkocken, så ”kokar bacon jämnare utan de heta fläckar som kan förekomma i en stekpanna”. Detta betyder med andra ord att hela remsan blir platt och krispig.

Adam och hans fru Jacki är delägare i en populär restaurang och har även skrivit en kokbok. De båda jobbar som kockar i sin egna restaurang så de är vana att laga bacon i mängder.

Enligt Adam så är det smakerna som gör den största skillnaden. Han är trött på halvdåliga bacon och delar därför med sig av tipsen på hur du får perfekta bacon.

Annons

Hur du tillagar baconen på bästa sätt ser du i det här videoklippet.

Sponsrat innehåll

Andra läste även