Tillsätt bara några droppar av detta till dina kokande ägg: skalet ”glider” av på nolltid

Husmorsknepet tar internet med storm.

Har du någonsin stött på det besvärliga problemet med att skala kokta ägg? Att skala ett ägg utan att det slutar sönder eller spricker kan vara en riktig prövning.

Men det behöver inte vara ett problem längre. Det visar sig att ett enkelt knep med några droppar av en vanlig hushållsvätska kan göra underverk för att lossa skalet så att det nästan faller av ägget av sig självt.

Ny forskning har dock motbevisat detta antagande och betonar vikten av ägg som en källa till viktiga vitaminer och mineraler för kroppens välbefinnande. Det rapporterar den polska nyhetsbyrån Pysznosci.

Att skala ägg kan vara en av de mest irriterande uppgifterna i köket. Men det finns en smart lösning. Vi har alla upplevt frustrationen av att försöka skala ett ägg felfritt.

Skalet tenderar att klänga fast vid ägget och försök att ta bort det resulterar ofta i trasiga ägg. Detta är inte bara ett estetiskt problem; det resulterar också i matsvinn. Men nu har de hittat en optimal lösning.

Nästa gång du kokar ägg, prova att lägga till 2-3 skivor citron eller en matsked citronsaft i det kokande vattnet.

När det kommer till att skala äggen kommer du att upptäcka att det blir otroligt enkelt och du slipper all frustration som är förknippad med att göra äggen färdiga att ätas.

Sponsrat innehåll

Andra läste även