Tråkiga nyheter för 3,2 miljoner människor – nu är det över med porrsurfandet

Annons

Hårda tider för alla porrälskare där ute, nu kan det vara slutsurfat!

Många invånare i den amerikanska delstaten Utah fick en ganska obehaglig överraskning i natt om de ville titta på porr på datorn. Pornhub och många andra stora erotiska sajter har helt enkelt tvingats ta bort åtkomst från invånare i dessa stater.

Varför blockerar Pornhub åtkomst för användare? 

Enligt Pornhub är det av egen vilja att de har stängt tillträde till platsen för statens invånare. Orsaken finns i en nyligen antagen lag, som gör dem ansvariga om minderåriga besöker webbplatsen. Det är samma lag som webbplatsen hänvisar till om du försöker komma åt den. 

Annons
Annons

Om de amerikanska lagstiftarna hoppades att den nya lagen skulle stoppa befolkningen från att titta på porr, hade de helt klart fel. 

Sökandet efter VPN-tjänster (tjänster som döljer ens identitet så att man till exempel kan komma åt Pornhub från Utah) har exploderat under dagarna innan lagen träder i kraft. 

Så det verkar som att statens invånare inte kommer att acceptera att varmvattnet är stängt – jag undrar om vi också skulle reagera så här i Sverige om Pornhub stängde tillträdet. 

Annons

Andra läste även