Lägg in några isbitar i torktumlaren – när du får reda på anledningen vill du prova det direkt

Det är nog inte många av oss som ärligt kan säga att strykning av kläder är veckans roligaste uppgift. Men vet du vad? Med detta tips kan du parkera hela strykjärnet!

Sättet du förvarar och förvarar kläder kommer att vara avgörande när det gäller att undvika uppkomsten av rynkor. Försök att hänga den för att förhindra att oönskade veck skapas.

När du inte har ett strykjärn till hands är det lite jobbigt att få bort rynkor på kläderna. Du bör också tänka på att om du viker dina plagg fel kan det skapa onödiga veck och veck.

Använd helst galgar för att hänga upp kläder . På så sätt blir det mindre chans att nya veck och rynkor dyker upp i kläderna du ska ha på dig.

Som tur är finns det flera sätt att  bli av med irriterande rynkor utan att behöva montera ihop strykbrädan.

Ångfunktionen på strykjärn

Har du någonsin undrat varför strykjärn är utrustade med en ångfunktion? Förklaringen är enkel; ånga stryker ut rynkorna i kläderna.

Du kan uppnå denna effekt genom att lägga några isbitar tillsammans med de skrynkliga kläderna i torktumlaren. Ställ in torktumlaren på den hetaste inställningen och kör den i några minuter.

PS: Det är viktigt att komma ihåg att man inte ska använda för många isbitar, då blir kläderna bara blöta. Använd en till två isbitar, dessa avdunstar och gör kläderna helt skrynkliga på ett par minuter!

Så här gör du

Lägg en isbit i torktumlaren när du ska torka dina kläder. På detta sätt, när kuben smälter och förvandlas till ånga , kommer den att eliminera rynkor.

Torktumlare med invändig torktrumma är ett utmärkt alternativ för att ta bort rynkor. För att använda dem på detta sätt, torka dina kläder i 15 minuter på medelhög inställning.

När kläderna är torra, häng dem omedelbart för att förhindra att det bildas rynkor igen. Om du behövde plagget kan du bära det direkt efter att du tagit ut det ur torktumlaren.

Dina kläder kommer sannolikt att skrynkla igen om du lämnar dem i maskinen för länge.

Sponsrat innehåll

Andra läste även