TV-kanalen BBC har utsett årets hetaste ord – och det är SVENSKT!

Annons

Nu är det officiellt: svenska är världens vackraste och bästa språk! Fråga bara den brittiska TV-kanalen BBC, som precis har utsett årets hetaste modeord – och visst tusan är det svenskt (vad annars?)!

Ordet har omnämnts i både Elle och Vogue tidigare, men när en av den största mediekanalen ansluter sig i ledet kan vi verkligen börja att ta det hela på allvar!

Varje år utser nämligen den brittiskt statliga TV-kanalen BBC vilka ord som är trendiga. Nu har äntligen vi svenskar något att åter igen vara stolta över!

”Vad är det för ord, då?”, undrar säkert du!

Jo, ordet som nu har börjat bli en internationell succé är något som bara vi svenskar använder oss utav; nämligen ordet lagom!

Annons

Lagom (adv.) – neither excessive nor sparse, but looking, feeling, and being at the perfect equilibrium or balance between two extremes.

Annons

Så beskrivs ordet ”lagom” internationellt, och vi svenskar kan ju inte vara stoltare än såhär! Såhär beskriver Niels Eék ordet, en av psykologerna bakom hälsoappen Remente, till BBC:

– ”I en värld full av kontraster och motsägelsefulla råd finns lagom som en mellanväg. Det låter människor njuta av stunden, men samtidigt vara hälsosamma och nöjda med livet.”

Kunde aldrig ha sagt det bättre själv!

Så, ut och fira, för vi svenskar är uppenbarligen bäst i världen (för tillfället), och hela FN är avundsjuka på våra bra ord!

Uppskattade du artikeln? Glöm inte att DELA den med dina vänner, så alla förstår innebörden av detta nu superinternationella ordet!

Annons

Andra läste även