Ullared-Morgan talar ut i intervju om skulden: struntade i allt

Det är återigen dags att ta itu med deklarationspapperen, och för Ullared-Morgan är det en kostsam uppgift. Nu delar han med sig av hur han hanterar den ekonomiska utmaningen i en intervju med Hänt.

Morgan Karlsson, 51 år gammal, fick sitt stora genombrott genom tv-serien Ullared, där han och bästa vännen Ola-Conny Wallgren, 60 år gammal, gjorde stor succé tillsammans.

Den älskade tv-serien Ullared har vilat i några år känner profilerna Morgan och Ola-Conny sorg över det.

– Jag vill inte säga att det är påtryckningar från något håll. Men alla som har varit med hade tyckt det varit kul om det blev en fortsättning. Men det är ingen som jagar på i frågan. Jag upplever att Morgan och Ola-Conny hade tyckt det varit roligt, sa VD:n Patrik Levin i en intervju.

Nu när det är dags för deklarationen upplever Morgan Karlsson ekonomiska utmaningar.

Morgan Karlsson nämner att han vanligtvis får mellan 10 000 och 14 000 kronor i restskatt på grund av sin fastighet och fastighetsskatt. Han konstaterar att han inte förväntar sig några återbetalningar eftersom han inte har några avdrag att dra av.

Morgan bekräftar att han är medveten om det redan i januari varje år eftersom det är en återkommande kostnad. Han överväger att be Gekås lönekontor att dra en femhundring extra varje månad för att täcka detta kostnadsbelopp, något han haft som en extra utgift under en längre tid, antagligen i 10-15 år. Han föredrar dock att hantera det när han ändå deklarerar. Då brukar det också jämna sig lite med något reseavdrag och liknande.

Så ska Morgan lösa det

Efter skatt på bonusen fick Morgan ut ungefär 14 000 kronor, vilket kanske kan tyckas täcka restskatten perfekt. Men faktum är att det till och med blir pengar över.

– Vi fick ju det där bonus-tillägget på nästan 20 000 och då för att inte lura de anställda eller så, så är det en schablon-skatt på 60 på den, men man betalar ju bara 31 % i kommunalskatt. Så man brukar ju få tillbaka den på slutet också.

När man får restskatt kan man ju dela upp betalningarna till Skatteverket. Men där har Morgan sitt på det torra.

Morgan förklarar att han vanligtvis gör en engångsbetalning på mellan 5000 och 8000 kronor för restskatten. ”Man kan ju dela upp det, men jag, alltså jag ska inte skryta med att jag har massa pengar. Men jag har så pass mycket pengar att jag kan betala det med en gång”, säger han.

Sponsrat innehåll

Andra läste även